Mere historik

I de magre år i 1980’erne, fragtedes flere skindsymaskiner til Bangkok, og vi påbegyndte her en produktion af detaljerige læderjakker, der matchede moden på det tidspunkt. Det blev en række aktive år med forrygende jakker, som sikrede, at butikken i København var velforsynet i højsæsonerne.  

I de 13 år, hvor undertegnede var enhedsleder, forlagsansvarlig og butikschef for Nationalmuseets butikker, fik Skindsmedene interesse for historiske læderprodukter fra museets samlinger og institutionen fik i 1990’erne formidlet udvalgte produkter, som kopier fra skindsmedenes værksteder. I dag produceres stadigt et smukt kopi af en relikviepung fra ca. 1450. Originalen er udstillet i middelaldersamlingen og kopien kan stadig købes i Skindsmedene. Bredemuseet rummer i udstillingen “Krop og Klæder”, også et originalt produkt fra Skindsmedenes tidlige år, og repræsenterer “1970’ernes sans for ornamentik”, som museumsinspektør Bjarne Kildegård dengang udtrykte det.

I mange år har Skindsmedene med mellemrum forsynet det Kongelige Teater, Danmarks Radio og en række museer, dansk filmindustri og mange internationale skuespillere og rockmusikere med produkter. Det gælder jakker, bælter, bæltetasker, punge, Chr.4 støvler, balletsko, og ikke mindst den folkekære Bamses røde støvler.

A. Holm